Print siden

American Craft IPA - Ølopskrift

Alkohol: 11%
OG: 1.111
Farve: 18 EBC
Bitterhed: 108 IBU

Opskrift til 20 liter:

Malt:
Chateau Pale Ale: 8,0 kg.
Chateau Cara Blonde: 0,25 kg.
Chateau Chit Wheat: 0,2 kg.
Ekstra light Maltekstrakt: 1,0 kg.

Humle:
Chinook 12,6%: 45 gr. 60 min.
Cascade 6,5%: 40 gr. 15 min.
Cascade 6,5%: 12 gr. 10 min.
Summit 16,6%: 7 gr. 10 min.
Chinook 12%: 7 gr. 10 min
Styrian Goldings 4%: 30 gr.
Cascade 6,5%: 15 gr. Tør
Summit 16,6%: 15 gr. Tør
Chinook 12%: 15 gr. Tør

Gær:
Danstar Bry: 2 x 11,5 gr.

Mæskning:
65o C i 90 minutter

Kogning:
Varighed 1 time og 30 minutter, under kogningen reduceres urtmængden med ca. 8-10%
efter 30 min. Chinook
efter 75 min. tilsættes Cascade
efter 80 min. tilsættes Cascade, Summit,Chinook
Når kogningen er slut tilsættes Styrian Gold og bliver i mens urten køles ned

Gæring:
Start gæring ved 20o C, lad temperaturen stige til 22o C..
Efter 7-10 stik om og tilsæt en ny portion gær, og de tre humler til tørhumlingog lad øllet stå 7-10 dage mere, stik derefter om og kom øllet på flaske

Lagring:
Skal helst lagre mindst 6-8 uger