Print siden

Belgisk Amber - Ølopskrift

Blandingen af Chateau Munic Light og Chateau Abbey malt giver denne specielle øl, der kan karakteriseres som vinøs, men den har samtidigt en øls friskhed.

Alkohol: 6-7 %
Farve: 10-15 EBC
Bitterhed: 18-22 EBU

Opskrift til 20 liter:

Malt:
Chateau Pilsen: 3 kg.
Chateau Munich Light: 1,5 kg.
Chateau Abbey: 0,5 kg.

Humle:
Saaz: 20 gr.
Hallertauer Hersbrucker: 8 gr.

Gær:
Sabrew S-33: 11,5 gr.

Mæskning:
65 oC i 60 minutter
72 oC i 15 minutter
78 oC i 2 minutter

Kogning:
Varighed 1 time og 30 minutter, under kogningen reduceres urtmængden med ca. 8-10%
efter 15 min. tilsættes HALVDELEN af humlen
efter 85 min. tilsættes resten og eventuelt sukker hvis nødvendigt.
Kan tilsættes: koriander og/eller lakrids

Gæring:
Start gæring ved 20 oC, lad temperaturen stige til 22 oC.. Efter endt gæring lad øllet stå min. 24 timer, for at diacetyl udfældes og fjernes sammen med gærrester

Lagring:
Skal helst lagre mindst 2-4 uger ved 4 oC.