Print siden

Belgisk Blonde - Ølopskrift

En øl med en god fylde og rig på smag, med en lang eftersmag, og en relativt lav carbonering Giver en rolig øl. Modsat mange andre øl, bør Belgisk Blonde nedkølet til 6-12oC

Alkohol: 6-7%
Farve: 8-12 EBC
Bitterhed: 26-29 IBU

Opskrift til 20 liter:

Malt:
Chateau Pilsen: 5-6 kg.

Humle:
Saaz: 25 gr. Halltauer Mittelfrüh: 15 gr.

Gær:
Safbrew T-58: 11,5 gr.

Mæskning:
Mæsk i 15 liter vand (45 oC)
63 oC i 55 minutter
70 oC i 20 minutter
78 oC i 2 minutter

Kogning:
Varighed 1 time og 30 minutter, under kogningen reduceres urtmængden med ca. 10%
efter 15 min. tilsættes Saaz humlen
efter 85 min. tilsættes Halltauer humlen

Gæring:
Start gæring ved 20 oC, lad temperaturen stige til 22 oC.. Efter endt gæring lad øllet stå min. 24 timer, for at diacetyl udfældes og fjernes sammen med gærrester

Lagring:
Skal helst lagre mindst 2-4 uger ved 4 oC.