Print siden

Belgisk Bondeøl - Ølopskrift

Alkohol: 5,9% OG: 1.060
Farve: 15 EBC
Bitterhed: 25 IBU

Opskrift til 20 liter:

Malt:
Chateau Pale Ale: 4,9 kg.
Chateau Cara Clair: 0,3 kg.
Chateau Cara Ruby: 0,3 kg.

Humle:
Haltauer Mittelfrüh 5%: 30 gr.
Hersbrucker: 2,1%: 25 gr.

Krydderier:
Kardemommefrø: 10 gr.
Koriander: 10 gr.
Bitter orangeskal: 20 gr.

Gær:
Danstar Abbey: 11,5 gr.

Mæskning:
65o C i 60 minutter

Kogning:
Varighed 1 time, under kogningen reduceres urtmængden med ca. 4-5%

Når urten koger tilsættes Haltauer Mittelfrüh efter 45 min. tilsættes Hersbrucker, let stødt Koriander og kardemomme samt bitter orangeskal

Gæring:
Start gæring ved 20o C, lad temperaturen stige til 22-24o C..
Efter 7-10 dage stik om, lad øllet stå 7-10 dage mere, stik derefter om og kom øllet på flaske

Lagring:
Skal helst lagre mindst 6-8 uger