Print siden

Belgisk Braun Bier - Ølopskrift

En øl med karakteristisk rig sød malt aroma og en velafbalanceret smag, efterlader smagsnoter af brændt træ.

Alkohol: 7-8 %
Farve: +/- 50 EBC
Bitterhed: 15-22 EBU

Opskrift til 20 liter:

Malt:
Chateau Pilsen: 3,2 kg.
Chateau Munich Light: 2 kg.
Chateau Cara Ruby: 0,8 kg.
Chateau Chrystal: 0,2 kg.
Chateau Chokolade: 0,2 kg.

Humle:
Magnum: 15 gr.
Hallertauer Perle: 8 gr.

Gær:
Sabrew T-58: 11,5 gr.

Mæskning:
62 oC i 60 minutter
72 oC i 10 minutter
78 oC i 2 minutter

Kogning:
Varighed 1 time og 30 minutter, under kogningen reduceres urtmængden med ca. 8-10%
efter 15 min. tilsættes Magnum humlen
efter 85 min. tilsættes Perle og 500 gr. mørk kandis eller brun farin.
Kan evt. tilsættes lidt lakrids

Gæring:
Start gæring ved 20 oC, lad temperaturen stige til 22 oC.. Efter endt gæring lad øllet stå min 24 timer, for at diacetyl udfældes og fjernes sammen med gærrester Lagring: Skal helst lagre mindst 2-4 uger ved 4 oC.