Print siden

Belgisk IPA - Ølopskrift

Den perfekte løsning til entusiaster der ønsker en humlet IPA karakter kombineret med den komplekse frugtagtige, krydrede karakter af Belgisk lys Ale

Alkohol: 6-7%
Farve: 10-15 EBC
Bitterhed: 38 IBU

Opskrift til 20 liter:

Malt:
Chateau Pilsen: 3 kg.
Chateau Munic Light: 1,5 kg.
Chateau Abbey: 0,4 kg.

Humle:
Fuggles: 50 gr.
East Kent Golding: 40 gr.
Willamette: 40 gr.

Gær:
Safale S-04: 11,5 gr.

Mæskning:
63 oC i 60 minutter
72 oC i 15 minutter
78 oC i 2 minutter

Filtrering:
Separer urten fra masken med 75 oC varmet vand

Kogning:
Varighed 1 time og 30 minutter, under kogningen reduceres urtmængden med ca. 10%
5 min. efter urten begynder at koge tilsættes Fuggles humlen, efter 80 minutter tilsættes East Kent Goldings, efter 85 minutter tilsættes Willamette humlen.

Gæring:
Øllen skal gære ved 23 grader

Lagring:
Skal helst lagre mindst 3-6 uger ved 4 oC.