Print siden

Belgisk Mørk Kloster - Ølopskrift

En karakterfyldt øl med en sød fyldig maltaroma, og en afbalanceret smag. Giver en eftersmag med svage noter af brændt træ

Alkohol: 8,5-9%
Farve: 55-65 EBC
Bitterhed: 25-30 IBU

Opskrift til 20 liter:

Malt:
Chateau Pilsen: 1,8 kg.
Chateau Pale Ale: 1,8 kg.
Chateau Cara Blond: 1,1 kg.
Chateau Crystal: 0,8 kg.
Chateau Chokolat: 0,1 kg.

Humle:
Halltauer Hersbrucker: 15 gr.
Tetnanger: 10 gr.

Gær:
Safbrew T-58: 11,5 gr.

Mæskning:
65 oC i 60 minutter
72 oC i 15 minutter
78 oC i 2 minutter

Kogning:
Varighed 1 time og 30 minutter, under kogningen reduceres urtmængden med ca. 10%
efter 15 min. tilsættes Halltauer humlen
efter 85 min. tilsættes Tetnanger humlen og eventuelt 100 gr. mørk kandis eller brun farin

Gæring:
Start gæring ved 20 oC, lad temperaturen stige til 22 oC..
Efter endt gæring lad øllet stå min. 24 timer, for at diacetyl udfældes og fjernes sammen med gærrester

Lagring:
Skal helst lagre mindst 2-4 uger ved 4 oC.