Print siden

Belgisk Rød Ren Malt - Ølopskrift

En smule sød, med en let humlet theagtig smag, afrundet og velafballanceret smag, med en behagelig ristet malt karakter, der giver en tør afslutning

Alkohol: 5,9%
Farve: 30 EBC
Bitterhed: 22-27 IBU

Opskrift til 20 liter:

Malt:
Chateau Pilsen: 4 kg.
Chateau Melano: 0,9 kg.
Chateau Munic: 0,5 kg.
Chateau Cara Gold: 0,4 kg.

Humle:
Saaz: 40 gr.
Halltauer Hersbrucker: 30 gr.

Gær:
Safale US-05: 11,5 gr.

Mæskning:
62 oC i 50 minutter
72 oC i 20 minutter
78 oC i 2 minutter

Kogning:
Varighed 1 time og 30 minutter, under kogningen reduceres urtmængden med ca. 10%
efter 15 min. tilsættes Saaz humle
efter 80 min. tilsættes Halltauer humlen og eventuelt 100 gr. rørsukker eller brun farin

Gæring:
Start gæring ved 20 oC, lad temperaturen stige til 22 oC.. Efter endt gæring lad øllet stå min. 24 timer, for at diacetyl udfældes og fjernes sammen med gærrester

Lagring:
Skal helst lagre mindst 2-4 uger ved 4 oC.