Print siden

Belgisk Stout - Ølopskrift

Denne Stout har en gennemtrængende smag af kaffe og chokolade.

Alkohol: 6,5%
Farve: 65 EBC
Bitterhed: 28 IBU

Opskrift til 20 liter:

Malt:
Chateau Pilsen: 3,9 kg.
Chateau Cara Gold: 0,3 kg.
Chateau Black: 0,5 kg.
Chateau Special B: 0,06 kg.
Chateau Chokolat: 0,5 kg.

Humle:
Saaz Pellets: 105 gr.

Gær:
Safbrew S-33: 11,5 gr.

Mæskning:
62 oC i 110 minutter 72 oC i 10 minutter 78 oC i 2 minutter

Kogning:
Varighed 1 time og 30 minutter, under kogningen reduceres urtmængden med ca. 10%
efter 20 min. tilsættes 85 gram humle
efter 80 min. tilsættes 20 gram humlen

Gæring:
Start gæring ved 24 oC, lad temperaturen stige til 25 oC..
Efter endt gæring lad øllet stå min. 24 timer, for at diacetyl udfældes og fjernes sammen med gærrester

Lagring:
Skal helst lagre mindst 2-4 uger ved 4 oC.