Print siden

Belgisk Weizen - Ølopskrift

Klar sprød og tør øl, med medium bitterhed og aroma fra humlen, samt søde noter fra malten. Der kan fornemmes en frugtaroma, uden at denne dominerer smagen, øllet har en let krop.

Alkohol: 4,3 – 5,6 %
Farve: 14-16 EBC
Bitterhed: 12-15 IBU

Opskrift til 20 liter:

Malt:
Chateau Pilsen: 2,7 kg.
Chateau Wheat Blanc: 2,7 kg.

Humle:
Hallertau Hersbrucker: 40 gr.

Gær:
Safbrew WB-06: 11,5 gr.

Mæskning:
63 oC i 60 minutter
71 oC i 10 minutter
78 oC i 2 minutter

Kogning:
Varighed 1 time og 30 minutter, under kogningen reduceres urtmængden med ca. 6-10%
efter 15 min. tilsættes 30 gr. af humlen
efter 80 min. tilsættes resten af humlen og 1-1,5 gr. bitter appelsinskal og 0,1 gr. koriander

Gæring:
Start gæring ved 20 oC, lad temperaturen stige til 22 oC..
Efter endt gæring lad øllet stå min. 24 timer, for at diacetyl udfældes og fjernes sammen med gærrester

Lagring:
Skal helst lagre mindst 2-4 uger ved 4 oC.