Print siden

Hyldeblomstvin

 

1,5 kg. friske Hyldeblomster

2-3 kg. Rosiner

4 tsk. Tanno Blanc

3,5-4,5 kg. Sukker

40 gr. Citronsyre

10 gr. Gærnæringssalt

22 liter vand

Steinbergergær eller Champagnegær

1 gærstop

Rens blomsterne så godt som muligt for stilke, for meget stilk giver en bitter vin, og hak rosinerne. Kom blomster, rosiner, 1,5 kg. Sukker, TannoBlanc, citronsyre og gærnæringssalt i en brygspand.

Hæld ca. 10 liter kogende vand over, lad det stå en times tid og fyld så op med vand til 21 liter. Tilpas vandtemperaturen så du ender med en temperatur på ca. 25 grader.

Tilsæt gæren og dæk spanden over, enten med et klæde der ikke rører væsken eller sæt låg på med en tot vat i hullet til gærrøret. Lad blandingen stå i 3 dage, og rør rundt i den nogle gange hver dag.

Efter 3 dage filtreres mosten fra og stilles til gæring med et gærrør monteret. Efter 5 dage tilsættes en afkølet sukkerlage lavet af 2 liter vand og 1-1,5 kg. Sukker. Efter yderligere 5 dage tilsættes endnu en afkølet sukkerlage lavet af 2 liter vand og 1-1,5 kg. Sukker.

Når vinen holder op med at gære/boble og er klaret godt, så er det tid til omstikning.

Ved omstikning tilsætter du en pakke gærstop.

Efter omstikningen lader du vinen stå på beholderen i endnu et par måneder, inden du omstikker endnu en gang og kommer vinen på flasker.

Vinen er fornuftig efter 6 mdr. på flaske, er god efter 12 måneder og perfekt efter 18 mdr. eller længere.