Print siden

Jordbærvin af 8 kg. bær

Hvis du vil lave en god vin på Jordbær- så brug 8 kg. jordbær skåret i stykker i en brygspand på 30 l. - tilsæt 10 citroner inkl. saften + 6l vand håndvarmt (afkølet kogt vand) - 2 kg. sukker opløst i 2 l. vand - enzympulver og efter ½-1 time så skal du tilsætte gæren (Stærkvinsgær med næring). Efter 4 døgn hældes væsken igennem en saftpose og over i en rengjort ballon/brygspand og tilsætter yderlig 2 kg sukker opløst i en passende mængde af vinen efter 2 døgn yderlig 2 kg sukker og fylder op til 25 l væske.Lad vinen stå til den er gæret færdigt og stik om til en anden tank. Lad den stå til klaring til den er klar, eller brug gærstop og Turboklar 24.

Kom vinen på flasker og lad den stå og lagre så længe du kan holde fingrene fra den, den bliver kun bedre med tiden og må meget gerne stå i flere år.