Print siden

Kelheim Doppelbock Hvede - Ølopskrift

Alkohol: 8%
OG: 1.081
Farve: 35 EBC
Bitterhed: 11 IBU

Opskrift til 20 liter:

Malt:
Chateau Pilsen 2: 2,6 kg.
Chateau Munic Wheat 25: 4,0 kg.
Chateau Cara Crystal 150: 0,35 kg.
Chateau Munic 25: 0,45 kg

Humle:
Hersbrucker 2,1%: 55 gr.

Gær:
Munic Hvedegær: 11,5 gr.

Mæskning:
65o C i 90 minutter

Kogning:
Varighed 90 min, under kogningen reduceres urtmængden med ca. 4-5%
Når urten koger tilsættes 45 gr. Hersbrucker, efter yderligere 75 min. tilsættes 10 gr. Hersbrucker

Gæring:
Gæring ved 24-26o C.
Efter 7-10 dage stik om og kom øllet på flaske

Lagring:
Skal helst lagre mindst 3-4 uger