Print siden

Københavner Porter - Ølopskrift

Alkohol: 6,9%
OG: 1.070
Farve: 87 EBC
Bitterhed: 32 IBU

Opskrift til 20 liter:

Malt:
Chateau Pale Ale: 5,00 kg.
Chateau Arome: 0,50 kg.
Chateau Cara Crystal: 0,32 kg.
Chateau Roasted Barley: 0,15 kg.
Chateau Black: 0,15 kg.
Chateau Chokolat: 0,15 kg.

Humle:
East Kent Gold 4,4%: 80 gr.

Gær:
Danstar Windsor: 11,5 gr.

Mæskning:
65o C i 50 minutter
72o C i 25 minutter

Kogning:
Varighed 75 min., under kogningen reduceres urtmængden med ca. 6-7%
efter 15 min. kogning tilsættes 60 gr. East Kent Gold
efter 65 min. tilsættes 20 gr. East Kent Gold

Gæring:
Gæring ved 22-24o C.
Efter 7-10 dage stik om, og lad øllet stå 10-14 dage mere, stik derefter om og kom øllet på flaske

Lagring:
Skal helst lagre mindst 6-8 uger