Print siden

Lav din egen vin på bare 5 dage - ja det er muligt.

Lav din egen vin på bare 5 dage - ja det er muligt. Der er sæt, der er klar på 4-5 dage, og der er de gode gamle såkaldte Quick vine, der tager 3-4 uger.

Vinbryggning er blevet MEGET lettere!

Fælles for de fleste vinsæt er, at det er let at lave vin i dag. Glem alt mos af æble stykker og kogende vand, og forkulturer sydvinstypering - det er for entusiaster.

De fleste vinkits i dag giver bedre resultater end de mest professionelle entusiaster kunne drømme om for 10 år siden.

Årsagen til denne forbedring er at råmaterialet (druesaft) er blevet forbedret - drue typer som Cabernet Sauvignon, Chardonnay og andre er nu regelmæssigt i hobbybryggerens vine - og at gær og klarings midlerne er meget bedre.

Det er svært at mislykkes med hjemmebryggede vin nu, og resultaterne er ofte forbavsende, som en god vin fra købmanden.

Moderne hurtigvine var noget, der først kom i begyndelsen af ​​1990'erne. En såkaldt Hurtigvin før da tog tre uger at lave og var allerede da en forbedring i forhold til sæt eller hjemme vinfremstilling fra egne frugter og bær, som kunne tage 3-4 måneder, før tre-ugers vinene kom.

Med Willes ni dages vin kom revolutionen, var det begyndelsen af ​​90'erne. Ingen havde troet, at man kunne presse produktionstiden til at lave sin egen vin ned under i de daværende tre uger. Hemmeligheden lå i gærnæringen. Hvis man ville gære hurtigt inden da, skulle man bruge masser af gær og temmelig simpel gærnæring. Problemet var, at det også tog det meste af vin smagen og det hele blev lidt ligesom alkoholiseret saft.

I Willes ni dages indførtes for første gang en komplet gær ernæring, ikke kun diammoniumphosphat, men en næring, der tager højde for alle gærens behov under hele gæringen. Sporstoffer, vitaminer, mineraler osv. - alt dette er nødvendigt hvis gæringsprocessen skal være hurtig og ren. Kunsten er også den rigtige dosis - for meget af en god ting, og det er tilbage til alkoholsaften og fordi der er et stort antal af komponenter i en god ernæring er der mange kombinationsmuligheder. For mange muligheder til en, der ikke ved, hvad han/hun har med at gøre. Det var først da kvalificerede mikrobiologer begyndte at fokusere på hurtige gæring, at udviklingen tog fart. Det er den samme udvikling, der har drevet turbo gæren frem, men i dette tilfælde er det ikke blot at gære en mask på 24 timer, men det kræver en masse at tage hensyn til opretholdelse af kvaliteten af ​​råvaren under hele gæringen. Turbo gæren kom først, senere forfinedes denne teknik til brug til fremstilling af hurtigvine.

Efter Willes ni dages kom der en lind strøm af andre mærker, 7-dage, fem dage og endnu hurtigere. Hvor hurtigt kan man så gære vin? En dag? Åh ja, der er (var) et 1-dags vinsæt, men det var ingen større succes. Det hele var lidt fusk, det var i princippet en mæsk som derefter tilsmages med vin essens. En variant af alkoholsaft igen, men med dagens dygtige essens producenter kan man rent faktisk få en anstændig "vin-essens". Ikke så god som en vin på 4-7 dage og meget dyrere og mere kompliceret, så det hele løb ud i sandet.

Markedets absolut bedste superhurtige vin i dag er efter vores mening Cantina 5-dages. Især den såkaldte Guld-serie er fremstillet af specielle druer (Cabernet, Chardonnay, etc.), her er kvaliteten bemærkelsesværdigt tæt på de kommercielle konkurrenter.