Print siden

Marts-Øl / Forårsøl - Ølopskrift

En blød, frugtagtig øl med masser af smag, blomsteragtige aromaer, frugt (banab og moden frugt) og diskrete noter af ristet og karamelliseret malt.

Alkohol: 5,9 %
Farve: 42 EBC
Bitterhed: 19 EBU

Opskrift til 20 liter:

Malt:
Chateau Pilsen: 2,9 kg.
Chateau Cara Ruby: 2,5 kg.
Chateau Biscuit: 0,4 kg.
Chateau Black: 0,05 kg.

Humle:
Saaz: 20 gr.
Magnum: 15 gr.

Gær:
Saflager S-23: 11,5 gr.

Mæskning:
63 oC i 40 minutter
70 oC i 20 minutter
79 oC i 2 minutter

Kogning:
Varighed 2 time og 10 minutter, under kogningen reduceres urtmængden med ca. 15%
efter 15 min. tilsættes Saaz humlen
efter 105 min. tilsættes Magnum og eventuelt sukker hvis nødvendigt

Gæring:
Gæring ved 12-14 oC, efter 14 dage stik øllen
om og stil ved 2-4 gr. i 14-21 dage, stik om igen
og lad øllet stå i 24 timer inden tapning for at diacetyl udfældes og fjernes sammen med gærrester

Lagring:
Skal helst lagre mindst 2-4 uger ved 4 oC.