Print siden

Nøddebrun Klosterøl - Ølopskrift

Nøddebrun Klosterøl med en blød bitterhed.

Alkohol: 7,6% OG: 1.077
Farve: 52 EBC
Bitterhed: 24 IBU

Opskrift til 20 liter:

Malt:
Chateau Pilsen: 3,5 kg.
Chateau Arome: 1,0 kg.
Chateau Cara Ruby: 1,0 kg.
Chateau Crystal: 1,0 kg.
Lys Kandis: 500 gr.

Humle:
Styrian Goldings 4,0%: 40 gr. 60 min.
Styrian Goldings 4,0%: 30 gr.

Gær:
Danstar Abbey: 11,5 gr.

Mæskning:
62o C i 15 minutter
68o C i 20 minutter
72o C i 25 minutter

Kogning:
Varighed 1 time og 30 minutter, under kogningen reduceres urtmængden med ca. 8-10%
efter 30 min. tilsættes Styrian Goldings 1
efter 90 min. tilsættes Styrian Goldings 2, lad dette blive i mens urten nedkøles

Gæring:
Start gæring ved 20o C, lad temperaturen stige til 22-24o C..
Efter 7-10 stik om og tilsæt en ny portion gær, lad øllet stå 7-10 dage mere, stik derefter om og kom øllet på flaske

Lagring:
Skal helst lagre mindst 6-12 uger