Print siden

Nürnberg Gylden Hvede - Ølopskrift

Alkohol: 5,4%
OG: 1.054
Farve: 11 EBC
Bitterhed: 11 IBU

Opskrift til 20 liter:

Malt:
Chateau Pale Ale: 2,0 kg.
Chateau Wheat Blanc: 2,75 kg.

Humle:
Hersbrucker 2,1%: 50 gr.

Gær:
Munic Hvedegær: 11,5 gr.

Mæskning:
62o C i 60 minutter
72o C i 15 minutter

Kogning:
Varighed 60 min, under kogningen reduceres urtmængden med ca. 4-5%
Når urten koger tilsættes 35 gr. Hersbrucker, efter yderligere 45 min. tilsættes 15 gr. Hersbrucker

Gæring:
Gæring ved 24-26o C. Efter 7-10 dage stik om og kom øllet på flaske

Lagring:
Skal helst lagre mindst 3-4 uger