Print siden

Nutbrown Ale - Ølopskrift

Alkohol: 6% OG: 1.061
Farve: 50 EBC
Bitterhed: 35 IBU

Opskrift til 20 liter:

Malt:
Chateau Pale Ale: 4,0 kg.
Chateau Munic 25: 0,65 kg.
Chateau Cara Crystal: 0,55 kg.
Chateau Cara Ruby: 0,15 kg.
Chateau Special B: 0,2 kg.
Chateau Chokolat: 0,11 kg.

Humle:
Haltauer Perle 6,4%: 30 gr.
Saaz 2,8%: 30 gr.

Gær:
Danstar Windsor: 11,5 gr.

Mæskning:
62o C i 40 minutter
67o C i 20 minutter

Kogning:
Varighed 1 time, under kogningen reduceres urtmængden med ca. 4-5% Når urten koger tilsættes Haltauer Perle
efter 30 min. tilsættes Saaz,

Gæring:
Start gæring ved 24o C. Efter 7-10 dage stik om, lad øllet stå 7-10 dage mere, stik derefter om og kom øllet på flaske

Lagring:
Skal helst lagre mindst 6-8 uger