Print siden

Quadropel - Ølopskrift

Alkohol: 9%
OG: 1.091
Farve: 37 EBC
Bitterhed: 41 IBU

Opskrift til 20 liter:

Malt:
Chateau Pale Ale: 4,6 kg.
Chateau Wheat Blanc: 1,3 kg.
Chateau Cara Crystal: 0,1 kg.
Chateau Melanoidin: 0,1 kg.
Chateau Spec. B.: 0,15 kg.
Chateau Chokolat: 0,1 kg.
Lys Kandis: 1,0 kg.

Humle:
Styrian Golding 4%: 40 gr. 45 min.
East Kent Gold 4,4%: 25 gr. 45 min.
Styrian Golding 4%: 35 gr. 10 min.
East Kent Gold 4,4%: 50 gr. 10 min.

Krydderier:
Bitter Orange: 10 gr.
Koriander: 5 gr.

Gær:
Danstar Abbey: 2 x11,5 gr.

Mæskning:
58o C i 15 minutter
64o C i 30 minutter
72o C i 30 minutter

Kogning:
Varighed 75 min., under kogningen reduceres urtmængden med ca. 6-7%
efter 30 min. kogning tilsættes Styrian Gold og East Kent Gold
efter 65 min. tilsættes Styrian Gold og East Kent Gold

Gæring:
Gæring ved 22-24o C. Efter 7-10 dage stik om, tilsæt et brev gær mere, og lad øllet stå 10-14 dage mere, stik derefter om og kom øllet på flaske

Lagring:
Skal helst lagre mindst 8-12 uger