Print siden

Sandiego IPA - Ølopskrift

Alkohol: 7,5%
OG: 1.076
Farve: 16 EBC
Bitterhed: 65 IBU

Opskrift til 20 liter:

Malt:
Chateau Pale Ale: 6,3 kg.
Chateau Wheat Blanc: 0,2 kg.
Chateau Cara Ruby: 0,2 kg.
Chateau Munic 25: 0,2 kg.
Chateau Melanoidin 40: 0,06 kg.

Humle:
Simcoe 13,0%: 10 gr. 60 min.
Columbus 16,0%: 10 gr. 60 min.
Simcoe 13,0%: 7 gr. 15 min.
Columbus 16,0%: 15 gr. 15 min.
Simcoe 13,0%: 15 gr. 5 min.
Amarillo 6,5%: 15 gr. 5 min.
Columbus 16,0%: 15 gr.
Warrior: 15 gr. Tør
Simcoe: 10 gr. Tør

Gær:
Danstar Bry: 11,5 gr.

Mæskning:
65o C i 90 minutter

Kogning:
Varighed 1 time, under kogningen reduceres urtmængden med ca. 4-5% Når urten koger tilsættes Simcoe og Columbus
efter 45 min. tilsættes Simcoe og Columbus
efter 55 min. tilsættes Simcoe og Amarillo
efter 60 min. tilsættes Columbus, lad dette blive i mens urten nedkøles

Gæring:
Start gæring ved 20o C, lad temperaturen stige til 20-22o C..
Efter 7-10 dage stik om og tilsæt en ny portion gær og humlen til tørhumling, lad øllet stå 7-10 dage mere, stik derefter om og kom øllet på flaske

Lagring:
Skal helst lagre mindst 6-8 uger