Print siden

Hurtig vin af egen frugt på 2 dage med Alcotec Turbo 48 gær

Med Alcotec 48 Turbo du kan gære din vin på 2 dage (må gerne stå længere hvis den ikke er gæret helt ud). Tid fra start til den færdige vin er ikke mere end en uge og kan godt være hurtigere. Nedenfor er en typisk opskrift, men føl dig fri til at eksperimentere med andre typer af frugt i lignende mængder.

Opskrift til 20-25 liter æblevin:

  • Bland 6 kg sukker i 21 liter lunkent (40 gr. C) vand.
  • Split din sukker opløsning ligeligt i to 30-liters gærspande.
  • Tilsæt 3 kg æbler, der er skåret i stykker, i hver gærspand og bland godt.
  • Tilsæt en halv pose Alcotec 48 til hver fermentor.
  • Lad det gære i 2 dage (eller længere hvis gæringen ikke er helt færdig).
  • Fjern frugten og pres væsken ud af dem (kan gøres med et pudebetræk eller lignende, det skal bare være helt rent) .
  • Bland vinen fra begge gærspande i én og ryst / rør godt for at fjerne alt CO2.
  • Tilføj gærstop/stabilisator og Alcotec 24 TurboKlar.
  • Efter et par dage bør din vin være krystalklar og klar til at drikke. Juster smagen om nødvendigt ved tilsætte mere sukker. Anbefalet dosis er 50 g pr liter vin. Vær forsigtig, så du ikke får det for sødt - bedre at tilføje i mange små skridt - du kan ikke gå tilbage!

Ingredienser:
6 kg æbler, skåret i skiver
6 kg af almindeligt sukker
1 Alcotec 48 Turbo Gær
1 brev gærstop/stabilisator (til 25 liter)
1 Alcotec 24 TurboKlar

Note:
Hvis du ikke har 2 x 30-liters gærspand kan du skalere din opskrift ned. Bare brug halvdelen af opskrift og en spand. Det betyder at du vil få noget Turbo Gær og klaringsmiddel til overs til den anden fermentering senere. Hvis du Tætner pakkerne godt kan de opbevares afkølet i op til en måned.