Print siden

Westmalle Double - Ølopskrift

Alkohol: 8,1%
Farve: 77 EBC
Bitterhed: 37 IBU

Opskrift til 20 liter:

Malt:
Chateau Pilsen: 6,50 kg.
Chateau Special B: 0,30 kg.
Chateau Bisquit: 0,10 kg.
Chateau Cara Ruby: 0,25 kg.
ChateauCara Gold: 0,25 kg.
Chateau Black: 0,05 kg.
Chateau Chokolat: 0,10 kg.
Mørk Kandis : 0,50 kg.

Humle:
Challenger 7,1%: 25 gr.
Mittlefrüh 5,0%: 20 gr.
Tetnanger 3,8%: 20 gr.
Saaz 2,8%: 20 gr.

Gær:
2 x Safale S-33: 11,5 gr.

Mæskning:
65o C i 105 minutter
72o C i 15 minutter

Kogning:
Varighed 1 time og 30 minutter, under kogningen reduceres urtmængden med ca. 8-10%
efter 30 min. tilsættes Challenger og Kandis
efter 75 min. tilsættes Mittlefrüh og Tetnanger
Efter 10 min. tilsættes Saaz

Gæring:
Tilsæt et brev gær og lad gære ved 21 - 23o C, efter 7 dage stik og der tilsættes endnu et brev gær.
Efter endt gæring (7-14 dage mere) stik om og lad øllet stå min. 24 timer, for at diacetyl udfældes og fjernes sammen med gærrester

Lagring:
Skal helst lagre mindst 4-6 uger