Print siden

Westmallen Triple - Ølopskrift

Alkohol: 9%
Farve: 14 EBC
Bitterhed: 27 IBU

Opskrift til 20 liter:

Malt:
Chateau Pilsen: 6,9 kg.
Chateau Bisquit: 0,1 kg.
Chateau Arome: 0,2 kg.
Hvid Kandis : 1,0 kg.

Humle:
Styrian Goldings 5%: 30 gr.
Hersbrucker 2,1%: 10 gr.
Tetnanger 3,8%: 10 gr.
Saaz 2,8%: 15 gr.

Gær:
2 x Danstar Abbey: 11,5 gr.

Mæskning:
65o C i 90 minutter

Kogning:
Varighed 1 time og 15 minutter, under kogningen reduceres urtmængden med ca. 8-10%
efter 15 min. tilsættes Styrian Goldings og Kandis
efter 60 min. tilsættes Hersbrucker og Tetnanger
Efter 10 min. tilsættes Saaz

Gæring:
Tilsæt et brev gær og lad gære ved 21 - 23o C, efter 7 dage stik og der tilsættes endnu et brev gær.
Efter endt gæring (7-14 dage mere) stik om og lad øllet stå min. 24 timer, for at diacetyl udfældes og fjernes sammen med gærrester

Lagring:
Skal helst lagre mindst 4-6 uger